| A rétes - Egy leheletnyi tészta(Der Strudel - Ein Hauch von Teig, 2020)Tartalom:A rétes Magyarországon nemzeti étel. A XIX. évszázadban nem csupán az Osztrák-Magyar Monarchia területén volt népszerű, hanem az internacionális konyhát is meghódította. Sehol máshol nem terem a búza olyan bőségesen és olyan jó minőségben, mint az Alföldön. A rétes tölteléke igen változatos: a legnépszerűbb a mák, a túró, a meggy, de közkedvelt az almás és káposztás verzió is. A határ közelsége miatt Burgenlandban is nagy népszerűségnek örvend a rétes, vagyis a Strudel, közülük is a sós, burgonyás változat a legfőképpen elterjedt. Ausztria "nemzeti" rétese pedig egyértelműen az almás, mely Mária Terézia idején vált az állam jellegzetes specialitásává.Háromnegyed óra hosszú. Stáblista:Szereplők: Hollósi Eszter (önmaga / narrátor)Rendezte: Anita Lackenberger |